Technische sectorbegeleiding
Het auditconvenant definieert de technische sectorbegeleiding als "de begeleiding van sectororganisaties om hun capaciteitsontwikkeling te verbeteren op het vlak van de toepassing van energie-efficiënte technologieën toegepast in procesinstallaties, met het doel de kennis inzake deze energie-efficiënte technologieën gestructureerd en sneller over te dragen aan en te implementeren in de ondernemingen".Art. 13 stipuleert verder dat het verificatiebureau de technische sectorbegeleiding coördineert, volledig gescheiden van haar andere taken.
De technische sectorbegeleiding is opgesplitst in twee luiken:
Horizontaal: over de sectoren heen
Dit behelst de ontwikkeling van een beheersinstrument dat de toegetreden bedrijven moet toelaten hun energiegebruik, hun CO2-emissies, alsook de maatregelen uit het energieplan op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze op te volgen en hen moet helpen in het voldoen aan de rapporteringsverplichtingen van het auditconvenant.
Dit instrument, STAC of voluit Software Tool Auditconvenant, werd ontwikkeld door het consortium 3E-Econotec-KnowIt!, dat reeds ervaring heeft met de ontwikkeling van een gelijkaardige softwaretool in het kader van de Waalse energieconvenanten.
De STAC werd afgestemd op de noden van de Auditconvenantbedrijven en werd uitvoerig getest aan de hand van bestaande energieplannen van Auditconvenantbedrijven uit diverse sectoren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw sectorvertegenwoordiger in de Auditcommissie of met Geert Reunes, hoofd Verificatiebureau Auditconvenant Vlaanderen.
Verticaal: sectorspecifiek
Dit luik wordt uitgewerkt in samenwerking met de federaties.
Van zodra uw federatie een project in het kader van de verticale technische sectorbegeleiding heeft uitgewerkt, wordt u via hen op de hoogte gebracht.
Laatste aanpassing: 22/12/2015
© 2010- 2020 | Verificatiebureau Auditconvenant Vlaanderen
design by webnet. multimedia services