Deze website draagt het AnySurferlabel, een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Meer informatie vindt u op www.anysurfer.be.

Auditconvenant over energie-efficiŽntie in de industrie
Home   |   Nieuws   |   Contact
Welkom op de website van de Commissie Auditconvenant

Besluit energieplanning

Het Besluit Energieplanning vereist het toevoegen van een energiestudie bij iedere milieuvergunningsaanvraag voor een nieuwe inrichting met een energiejaargebruik van minstens 0,1 PJ primair of voor een uitbreiding tot een inrichting met een energiejaargebruik van minstens 0,1 PJ primair of met een uitbreiding van minstens 0,01 PJ primair.

Deze energiestudie toont aan dat de inrichting de meeste energie-efficiŽnte is, die economisch haalbaar is. Bij aanvraag van hernieuwing van de vergunning moet het bedrijf een energieplan toevoegen. Alle rendabele maatregelen (met een interne rentevoet of IRR na belastingen van minstens 15% - zie Toelichting over rendabiliteitsberekening (PDF - 76Kb) voor meer uitleg over het begrip IRR, alsook de bijlage (Excel - 76Kb) voor een rekenvoorbeeld) zullen dan tegen 30 oktober 2007 of uiterlijk drie jaar na toekenning van de milieuvergunning uitgevoerd worden.

Het besluit inzake energieplanning voor ingedeelde energie-intensieve bedrijven is van kracht sinds 14 oktober 2004. De tekst van het besluit vindt u hier: besluit (PDF - 234Kb).

Dit besluit is de Vlaamse uitvoering van de Europese IPPC-richtlijn. Deze richtlijn verplicht de lidstaten om in het kader van de milieuwetgeving ervoor te zorgen dat zowel bij de uitbating van de inrichting als bij de vergunningsaanvraag voor een nieuwe inrichting rekening wordt gehouden met de energie-efficiŽntie van de installaties.
AnySurfer, Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites      [ Pagina afdrukken]     [ Naar boven ]
Laatste aanpassing: 22/12/2015
© 2010- 2020 | Verificatiebureau Auditconvenant Vlaanderen
design by webnet. multimedia services